Lobster Fish

Lobster Fish kiest Foodmaster

Impressie van het artikel uit Business Logistics

In februari had Business Logistics een interview met Lobster Fish over de automatisering van hun vestigingen. Wat maakte de investering noodzakelijk en waarom kozen ze voor FoodMaster? In augustus hakte het management van Lobster Fish de knoop door om FoodMaster te implementeren en op 1 oktober ging de organisatie live. Hoe kon We Solve IT deze snelle implementatie realiseren en wat zijn de concrete voordelen voor Lobster Fish nu men ook daadwerkelijk met FoodMaster werkt? Hierbij een korte impressie van het artikel.

 

Investering in geïntegreerd softwarepakket was noodzakelijk

Schaaldieren die vandaag ontvangst worden, levert Lobster Fish meestal ook direct uit. Het spreekt voor zich dat een snelle en punctuele verwerking van bestellingen één van de essentiële vereisten van een nieuw pakket was. Daarnaast houdt Lobster Fish sommige diepvriesproducten en delicatessen op stock. Ze hadden tot nu toe geen zicht op de stock ervan, een module voor stockbeheer was dus ook noodzakelijk. Lobster Fish heeft twee distributiepunten, één in hartje Brussel aan de Oude Vismarkt en één in Deerlijk. De mix van Nederlandstalige en Franstalige werknemers, maakte dat het pakket in beide landstalen beschikbaar moest zijn. Verder was ook de integratie van de twee vestigingen een belangrijke factor om het oude systeem te vervangen.

 

FoodMaster positief beoordeeld

Na een uitgebreid selectietraject heeft Lobster Fish gekozen voor FoodMaster van We Solve IT. FoodMaster sloot het beste aan bij de noden van het bedrijf. FoodMaster werd ontwikkeld voor de voedingssector en FoodMaster bewees reeds zijn nut bij een aantal bedrijven in de vissector.

De twee distributiepunten werken nu op één pakket, FoodMaster. Gedaan met files via het internet heen en weer sturen. Beide filialen zijn nu via FoodMaster verbonden wat vooral de verwerking van interne transporten bevorderd. Met de module voor stockbeheer worden lotnummers toegekend en zorgt men voor een sluitende controle op vervaldata.

Stéphanie van de Casteele ziet de grotere efficiëntie als het belangrijkste voordeel van de implementatie. “Hoewel ik verwacht dat we pas echt de vruchten van onze investering zullen plukken op het moment dat het stockbeheer ook is geïmplementeerd.”

 

Na 2 maanden reeds operationeel

In augustus hakte het management van Lobster Fish de knoop door om FoodMaster te implementeren en op 1 oktober ging de organisatie live. Deze snelle implementatie kon gegarandeerd worden omdat, op de vertaling na, alles vervat zit in een standaardpakket.

 

Stockbeheer in 2e fase

Omdat met de feestdagen het drukste seizoen voor de deur stond, besloot Lobster Fish nog te wachten met de implementatie van het stockbeheer. Ook dit project vroeg een zekere mate aan maatwerk, maar We Solve IT garandeert ook hier een snelle implementatie door hun ervaring en standaardaanpak.

Een reactie achterlaten