Seagull-Appetit

Seagull-Appetit kiest Foodmaster voor IT-automatiseringsproject

Visrokerij wil groei ondersteunen met het administratief pakket FoodMaster

Seagull vertrouwt de automatisering van zijn administratie toe aan softwareleverancier We Solve IT. Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking. Seagull is de Belgische marktleider in gerookte vis waaronder haring, sprot en makreel.

Seagull levert haar nicheproducten vooral aan grote retailketens in ons land waaronder Colruyt, Delhaize, Carrefour, Makro, Metro enz. Ze verkopen hun producten onder het merk Appetit en onder private label. Haar ultramoderne productiesite is gelegen in Brugge. Seagull is BRC-gecertificeerd en kreeg in 2007 voor hun West-Vlaamse gerookte sprot de erkenning ‘Streekproduct’ van de VLAM.

 

Door de sterke groei van het bedrijf de voorbije jaren werd er steeds meer verwacht van de administratieve werking. Om deze groei en een verdere expansie te ondersteunen moest Seagull vooral een grotere efficiëntie in het administratief beheer realiseren. Seagull besliste daarom op zoek te gaan naar een softwarepakket dat haar afdelingen met elkaar integreert zodat de dubbele ingave van gegevens tot het verleden behoort. Belangrijk aspect hierbij was de samenwerking met de grote supermarktketens. Om het bestel- en leverproces tussen Seagull en de retailers sneller en met een lagere foutenlast te laten verlopen, wou Seagull een systeem waarbij het uitwisselen van berichten in EDI-formaatmogelijk was. Seagull koos hiervoor FoodMaster, de administratieve software voor de voedingssector van We Solve IT.

 

EDI en RFID voor een efficiëntere werking

Met FoodMaster zal Seagull in de toekomst onder andere bestellingen van supermarkten in EDI-formaat automatisch kunnen inlezen en vervolgens zelf ook leveringsnota’s bezorgen in dit formaat terwijl de levering nog onderweg is, zodat de supermarkt de uiteindelijke levering elektronisch kan afchecken. Ook de facturatie zal via deze weg gebeuren wat uiteindelijk allemaal moet zorgen voor een efficiëntere wisselwerking en heel wattijdsbesparing. De oplossing die binnenkort bij Seagull geïnstalleerd wordt, zal meteen ook klaar zijn om in te spelen op de vraag van de grootwarenhuizen om elke bak of elk krat op een pallet, apart te kunnen identificeren via RFID.

Naast de volledige orderadministratie, zal ook de voorraad beheerd worden met FoodMaster. Door de integratie van de boekhouding en facturatie wil Seagull gegevens automatisch laten doorstromen en zo onder andere beter zicht krijgen op uitstaande betalingen

Een reactie achterlaten